Khamis, 30 Jun 2016

Terbaik Najib!!!...Jangan Kata Abang Tak Payung


Kenaikan satu tangga gaji dan gaji minimum RM1,200 kepada penjawat-penjawat awam di seluruh negara mulai Julai ini membuktikan kerajaan tetap meletakkan kepentingan dan kebajikan rakyat sebagai yang paling utama.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan menghargai usaha dan kerja keras para penjawat awam.

Dalam laman Facebook dan Twitter beliau hari ini, Perdana Menteri berharap bantuan itu akan terus membakar semangat semua penjawat awam untuk terus berkhidmat kepada rakyat dan negara dengan cemerlang.

"Meskipun berdepan tohmahan dan pelbagai fitnah, terutamanya berkenaan keadaan kewangan kerajaan dan negara, malah ada yang berkata kita akan jatuh muflis dan sebagainya, kerajaan tetap meletakkan kepentingan dan kebajikan rakyat sebagai yang paling utama.

"Insya-Allah, bermula bulan Julai 2016, kenaikan satu tangga gaji dan gaji minimum RM1,200 kepada penjawat-penjawat awam seluruh negara akan mula dilaksanakan sepertimana yang telah saya umumkan dalam Bajet 2016 yang lalu," katanya.

Kenaikan satu tangga gaji dan gaji mininum itu diumumkan perdana menteri pada pembentangan Bajet 2016 pada Oktober tahun lepas.

*sumber dari laman berita nasional

2 ulasan:

  1. KAH KAH KAH KAH .....Lawak lawak .....Kah kah kah....

    BalasPadam
  2. #LINDUNGI pegawai2 POLIS TERCINTA kita, terutamanya bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu, yg. GANJILnya asyik jadi mangsa2 KEMALANGAN JLNRAYA termasuk kat P. Pinang tu!#

    #Aku syak PEMBUNUHAN di MIRI tu adalah oleh ejen2 MOSSAD [menyamaq sbg.’NGO’ alam sekitar yg. ada sy. HELIKOPTER sendiri, B*F yg. berpusat di Basel, Switzerland dan disyaki di Miri (Basel adalah pusat ZIONIS/ISrael-no 2 –di EU selepas Jerman, yg-no. 1- yg. telah EKSPOT 5 Submarine-boleh-bawa-senjata NUKLEAR, ke ISrael) bersama KULI depa, DAPJUBOQ ANJING – kerana takut RAHSIA2 aktiviti si TERORIS2 ZIONIS nak TAWAN Sabah/Sarawak (yg. kaya minyak-gas) dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK (lihat di https://akarimomar.wordpress.com/2016/06/18/bendera-israel-dikibar/Bendera , Bendera Israel Dikibar …, 18 June, 2016; http://theflyingkick.blogspot.com/2016/06/pembunuhan-bill-kayong-polis-perlu.html , PEMBUNUHAN BILL KAYONG: POLIS PERLU AMBIL KETERANGAN PENGERUSI DAP SARAWAK YANG KELIHATAN MACAM TAHU SESUATU!!! , Tuesday, June 21, 2016), akan TERBONGKAR! Patutnya KDN/PDRM juga tubuhkan Jwtnkuasa Siasatan KHAS utk. MENYIASAT nahas HELIKOPTER2 dgn. pemandu2 yg. asyik dr. warga ASING; yg. asyik MENGORBANkan pemimpin2 PENTING tercinta kita dr. UMNO – disyaki diSABOTAJ oleh TERORIS2 ZIONIS ni!#

    Nek Tempoyak.

    BalasPadam

'Like' Facebook

Rakan-rakan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...