Rabu, 19 September 2012

AMUK di Kg Rapat!!!...lagi repot polis atas NgehLagi lapuran polis telah dibuat di Balai Polis Kg. Rapat, Ipoh ke atas kenyataan provokasi Ngeh Koo Ham dalam tweeternya pada hari ini, 19hb. September 2012 (Rabu).

Antara NGO, individu dan wakil parti politik yang hadir mengemukakan repot ialah dari ;
1 Kelab Speda Klasik Kinta
2 Persatuan Pengguna Islam Malaysia (Perak)
3 Pertubuhan Seni Silat Gayung Malaysia (Perak)
4 Ketua-ketua UMNO Cawangan dalam Bahagian Gopeng
5 Ketua-ketua Kampung dibawah Parlimen Gopeng
6 Blogger Pemuda UMNO Gopeng

Jumlah bilangan repot yang dibuat ialah sebanyak 29 repot telah dibuat hari ini di Balai Polis Kg. Rapat pada jam lebih kurang antara 5:00 hingga 6:30 petang.

Ramai wartawan yang hadir membuat liputan dan temuramah antaranya dari Utusan Melayu, NTV9, Perak Today dan juga blogger-blogger termasuk dari PCT.

Antara wakil jurucakap dari NGO berucap dan mengutuk tindakan Ngeh yang mengeluarkan kenyataan yang berunsur negatif terhadap isu sensitif penghinaan orang Islam dalam filem Innocense of Muslims. Dengan penuh semangat kumpulan ramai ini melaungkan takbir demi untuk membakar semangat supaya kita bersatu-padu tidak mengira haluan politik sama ada dari UMNO atau PAS atau PKR menghalang penghinaan ke atas orang Islam. Ngeh juga diberi amaran untuk tidak masuk campur hal agama Islam dan belajar menghormati sensiviti orang Islam.


DAP anti ISLAM
MUSLIM PERLU BERSATU MENOLAK DAP1 ulasan:

  1. nak buat mcmc mana dah, cina dap ni salah satu manusia kesayangan Pas..
    Pas sanggup mati syahid utk mempertahankan cina kafir Dap ni..

    BalasPadam

'Like' Facebook

Rakan-rakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...