Jumaat, 21 Ogos 2015

Ketua Geng 77 dihukum mati di Mahkamah


Ketua Kumpulan Kongsi Gelap 77 dijatuhi hukuman mati oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam sebentar tadi selepas didapati membunuh seorang mekanik, dua tahun lalu.

Hakim Datuk Abdul Halim Aman menjatuhkan hukuman terhadap Musa Yunus, 42, selepas mendapati keterangan yang diberikan tertuduh adalah penafian semata-mata.

Dalam penghakimannya, Abdul Halim menerima keterangan yang diberikan isteri si mati yang menjadi saksi ketika kejadian itu berlaku.

"Berdasarkan keterangan yang diberikan tertuduh ketika pembelaan adalah bersifat penafian dan kredibiliti isteri si mati ketika memberikan keterangan boleh diterima mahkamah," katanya ketika membacakan penghakiman.

Mengikut kertas pertuduhan, Musa yang juga pengawal peribadi dituduh membunuh R Kumaran, 31, di tepi jalan di Selayang Baru jam 2.30 pagi, 23 Disember 2013.

Tertuduh dihukum mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh yang membawa hukuman gantung sampai mati.Prosiding pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Rosidah Abu Bakar dan tertuduh diwakili peguam bela Abdul Kadir Ismail.


*sumber dari laman sesawang akhbar tempatan


Lagi cerita tentang 77 :

NGERI : Seorang Ketua Geng 77 Rebah Akibat Ditetak Geng Lain.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

'Like' Facebook

Rakan-rakan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...