Selasa, 23 Oktober 2012

Mencari Darling, gadis Betong (Thailand)


Betong adalah satu pekan kecil di selatan Thailand yang telah menjadi popular oleh rakyat Malaysia yang mahu melancong dan ada juga yang melencong, hahaha. Pekan paling selatan di Thailand dan hanya lima minit perjalanan dari sempadan Malaysia di Pengkalan Hulu, Perak.

Hari-hari pelancong dari Malaysia adalah yang teramai merentasi sempadan negara ini terutama yang lelaki, kebanyakan mereka cuma satu iaitu mencari darling, gelaran untuk pelacur di Betong.
“Lelaki Malaysia yang datang ke Betong sama ada seorang atau ramai memang mencari pelacur. Kami sudah tahu dari saat mereka melambaikan tangan untuk menahan teksi,” kata seorang pemandu teksi dalam loghat Kelantan.

Betong menjadi tumpuan rakyat Malaysia bukan sahaja kerana lokasinya berdekatan sempadan negara tetapi juga ia lebih aman berbanding Hatyai dan Golok yang kerap menjadi sasaran serangan puak pemisah Islam. Jika dari bandaraya Ipoh, Perak cuma mengambil masa perjalanan 2 jam 30 minit sahaja jika memandu sendiri.

Namun begitu ada juga yang pergi Betong untuk menikah kerana disana terdapat pejabat majlis agama islam yang bersediakan menikahkan pasangan-pasangan dari Malaysia. Dengan sedikit bayaran mereka dapat menikah dengan sah walaupun sijilnya tidak diiktiraf oleh kerajaan Malaysia. Untuk mendaftar sijil yang sah pasangan tersebut perlu melapor diri di pejabat agama/mahkamah syariah Malaysia.

Nikmat keamanan itulah punca rezeki kepada ramai warga Betong termasuk pemandu teksi yang hampir tidak menang tangan melayan penumpang khususnya pada cuti umum dan hujung minggu. Harga bilik untuk penginapan seperti hotel juga murah dan pelbagai pilihan. Dikatakan juga harga bilik hotel taraf 5 bintang disana cuma lebih kurang RM150 sahaja.

Tugas pemandu teksi ini cukup mudah, hanya perlu membawa penumpang meronda di beberapa buah lorong yang menjadi pusat pelacuran di tengah-tengah pekan tersebut.

Melihat aksi ghairah penari tiang(tiger show) pada waktu siang selain dibelai manja sambil meminum arak di meja masing-masing menjadi salah satu sebab mengapa ramai lelaki Malaysia gian untuk ke sini berulang kali.

Situasi tersebut bukan asing di kawasan itu terutamanya di premis-premis pusat hiburan yang membolehkan lelaki Malaysia ‘cuci mata’ sebelum ‘mengangkut’ gadis pilihan dikenali sebagai darling ke bilik hotel untuk mengadakan hubungan seks. Harga yang perlu dibayar ialah antara RM150 hingga RM350 bergantung kepada kecantikan gadis tersebut.

Di pekan ini terdapat banyak pusat-pusat tiger show ini yang hanya dibuka selama lima jam bermula dari pukul 12 tengah hari hingga 5 petang.

Pelanggan hanya perlu membayar harga minuman dan tiada cas dikenakan untuk melihat tarian bogel yang dilakukan gadis berketurunan Thai itu.

2 ulasan:

'Like' Facebook

Rakan-rakan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...