Ahad, 1 Jun 2014

Dyana mungkinkah bertanding di Ipoh Barat selepas ni?


Dyana Sofya


Walaupun gagal membawa DAP mempertahankan kerusi Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud menganggap perjuangannya di Parlimen Teluk Intan masih belum selesai terutama misi menghapuskan politik perkauman.

“Terutama yang memerlukan (penduduk Teluk Intan) saya, jangan kecewa... Setia bersama saya dan teruskan perjuangan yang belum selesai,” katanya.
Dyana Sofya yang berpakaian baju kurung turut sebak ketika berucap di hadapan kira-kira 200 orang penyokongnya.


Sementara itu, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, pihaknya menerima secara terbuka akan kekalahan calon parti DAP di PRK Teluk Intan dan mengakui kemenangan calon BN, Datuk Mah Siew Keong.
Katanya, buat masa ini pihaknya akan mengambil masa untuk ambil tindakan termasuk buat analisis kekalahan calon DAP dan lain-lain tindakan susulan.


“Ada kemungkinan akan mencabar keputusan PRK tapi kita akan buat satu persatu dalam masa terdekat.
“Kemerosotan pola pengundi kaum cina pada PRK kali ini punca dikenal pasti termasuk penurunan jumlah pengundi luar.


Penasihat DAP, Lim Kit Siang pula berpendapat pencalonan Dyana Sofya membawa satu perubahan zaman politik di Malaysia.
“Dengan pencalonan Dyana Sofya kita boleh memulakan satu tahap baharu dalam politik, tetapi mungkin memerlukan sedikit masa ke arah itu,” katanya.


* sumber dari laman sesawang akhbar nasional


Selepas kekalahan ini mungkinkah Dyana Sofya akan mencuba bertanding di parlimen Ipoh Barat pula. Rasanya ini yang tempat yang sesuai memandangkan beliau lahir dan tinggal di Ipoh dari kecil lagi.

PRU akan datang diharap Lim Kit Siang akan meletakkan calon peguam muda ini di parlimen tempat asal-usulnya supaya senang untuk berkhidmat kepada masyarakat disekelilingnya.1 ulasan:

  1. Woiiii... Suruh mak dia bertanding lagi bagus la... Nak bercakap pun ikut skrip...

    BalasPadam

'Like' Facebook

Rakan-rakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...