Isnin, 2 Julai 2012

Uncle Seeker Penangkap Hantu Penipu!!!

Selepas kes Niza Meroyan, ada lagi individu yang menghina dan mendedahkan aib Sultan, kerabat dan kerajaan Johor. Dengan memanggil nama dirinya Uncle Seekers, seorang penangkap hantu yang popular dia juga pernah terlibat mengelola rancangan TV tentang penemuan dan rakaman gelagat hantu. Di satu masa dahulu pernah disaman oleh bekas Permaisuri Agung, Aishah atas dedahan maklumat peribadi kisah hubungan intimnya dengan Aishah. Dia juga pernah digari dan disumbat ke dalam lokap kerana disyaki kes menyamar sebagai anggota polis.

Sekumpulan 30 individu telah membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.

Laporan polis berkenaan dibuat pada pukul 12.10 tengah hari di Balai Polis Sentral, di sini, bagi memohon pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap blog uncleseekers.blogspot.com yang turut berunsur mengaibkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor.

Wakil kesemua individu berkenaan, seorang peniaga, Khairil Azlishah Jalil, 32, ketika ditemui pemberita berkata pihaknya meminta blog berkenaan ditutup memandangkan terdapat dokumen-dokumen sulit yang dipaparkan pada blog tersebut.

"Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan-dakwaan serta hasutan yang boleh memecah belahkan rakyat Johor dan kesejahteraan negeri ini.

“Uncle Seekers didapati memfitnah, menghasut dan mengadakan provokasi dalam blognya dengan tujuan supaya rakyat Johor membenci dan tidak percaya kepada Sultan lagi,” dakwa Khairul ketika ditemui.

"Kami tidak mewakili mana-mana parti atau badan bukan kerajaan. Kami dapati penulisan di dalam blog berkenaan semakin hari semakin menjadi-jadi dan sehubungan itu kami mahu polis menjalankan siasatan mengenainya," katanya.

Banyak keraguan dan kemuskyilan tentang latarbelakang si Penangkap Hantu ini. Pendedahan kisah-kisah sensasi dalam artikel di blognya dana tulisan buku hantunya memang membuat dia menjadi sangat popular. Tetapi bak kata Dr Fadzilah Kamsah hanya 'Hantu boleh nampak Hantu'.

Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia adalah permaisuri Sultan Johor yanag mana baginda adalah dari kerabat Sultan Perak. Kinta Menjerit sebagai rakyat Perak amat mengutuk tindakan si Hantu ni yang mulot cabul dedahkan aib Sultan Melayu kita, kononnya dia cakap bunyi macam nak nasihat tapi sebenarnya berniat busok dan ini bukanlah caranya menegur Raja kita. Paparkan dalam blog kasi satu dunia tahu, perlu diingat Raja bukan ahli politik untuk disensasikan kisah mereka.

Lu ni memang lah si Kitol yang cari publisiti murahan.


10 ulasan:

  1. Puaka ni memang hantu pun..dia ni ada kesaktian dan bolah meramal dgn tepat sesiapa yg dekat dgn sakaratulmaut( mengikut kepercayaan pemuja2nya).Dia jugak claim keturunan ke40 salsilah Nabi Muhammad s.a.w. Habis kalu peringkat ni bingainye dia,korang agak apa guna Tanjung Rambutan?

    BalasPadam
  2. Temberang kuat dan giler publisiti hantu ni

    BalasPadam
  3. Terimakasih sdr Muhammad Azli Shukri...saya hargai

    BalasPadam
  4. Tolong dedahkan penipuan org tua ni

    BalasPadam
  5. unta bingai ni memang kaki menipu...ada sorang lagi penipu..namanya ku ann..ini besar punya jin

    BalasPadam
  6. penipu besar die ni...dulu tipu dgn cita seeker hantu tu then kantoi...via Samsung J7 Prime 4GLTE

    BalasPadam
  7. akhirnya uncle seekers x lgi femes sbb kantoi menipu, kaki sex, pembelit, merepek, & bangang nk mampos..

    from Geforce GTX

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. uncleseekers cibai pnipu..
      babi

      Padam

'Like' Facebook

Rakan-rakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...