Isnin, 4 Februari 2013

Ahli Parlimen Parit Buntar belakangi Majlis Syura


Mesyuarat Majlis Syura Ulamak pada 2 Rabiul Awwal 1434 bersamaan 13/1/2013 mengambil keputusan sebulat suara bersetuju untuk menyatakan perkara-perkara berikut:

1) Allah adalah kalimah suci yang merujuk kepada Tuhan yang diimani oleh umat Islam, iaitu Allah Yang Esa, Tunggal, tidak beranak dan tidak diperanakkan.

2) Kalimah Allah adalah alami (universal) kerana Allah Tuhan sekalian alam. Siapa pun boleh menyebut kalimah Allah seperti mana orang Arab Jahiliyah yang tidak Islam menyebut Allah lah yang menjadikan alam ini.

3) Kalimah Allah adalah kalimah khusus yang Allah menamakan diri-Nya Allah. Kalimah itu tidak boleh diterjemahkan ke dalam mana-mana bahasa dunia kerana tidak menepati kehendak sebenar dari kalimah ini. Demikian juga tidak boleh kalimah asing hendak diterjemahkan kepada kalimah Allah.

Oleh kerana itu, menterjemah kalimah God atau Lord dari mana-mana kitab agama bukan Islam kepada perkataan Allah tidak dibolehkan kerana ianya salah dari segi makna dan salah guna, tidak menepati kehendak sebenar yang boleh membawa kekeliruan yang nyata. Oleh kerana itu ia hendaklah dicegah.

Kenyataan media ini adalah memperjelaskan maksud kenyataan Al Mursyidul Am, Presiden dan seluruh kepimpinan PAS.

Mesyuarat Majlis Syura Ulamak PAS ini juga telah membincangkan isu sedutan ucapan Tuan Guru Presiden yang diangkat martabatnya menjadi amanat dan memutuskan untuk mendesak kerajaan supaya membenarkan Tuan Guru Presiden memperjelaskan isu tersebut sekurang-kurangnya satu jam secara langsung menerusi TV1 dan TV3.

Tuan Guru Datuk Bentara Setia Hj Nik Abdul Aziz Nik Mat
Al-Mursyidul Am, Parti Islam Se-Malaysia

Tuan Guru Datuk Dr Haron Din
Timbalan Al-Mursyidul Am, Parti Islam Se-Malaysia

Ikuti kisahnya di blog bawah ;


BESOR sebelah: Penduduk tak kenal Ahli Parlimen Parit Buntar..kenal limau je

2 ulasan:

  1. MAI....MAI....AKU NAK BUAT ULASAN SIKIT SAJA KAT AHLI PARLIMEN PARIT BUNTAR TU. AKU NAK TANYA .... SEKARANG NI SIAPA YANG JAHIL DAN SIAPA YANG BOOOOODDDDDOOOH....AKU NAK TAMBAH SIKIT, BUKAN SETAKAT BOOOOOOOODDDDDOOOOOH TAPI TUKANG JILAT JUBOQ, NAK BODEK PUN PATUT PADAN LA.....AWAT TAKUT TAK DICALUNKAN DI PRU KE 13 NI KE, SAMPAI SANGGUP NAK JUAL KALIMAH ALLAH TU.....

    BalasPadam
  2. kau tu yang bodoh....jilat juboq hang sendiri.piiiiiiirah....benda cam tu pun kau org tak leh nak settle..dgn aman...kau orang ni yg tubuhkan islam versi melayu...racist/ekstreme.kau ingat dunia ni/akhirat kau yang punya???
    .....aku sokong pendirian yb mujahid...kau

    BalasPadam

'Like' Facebook

Rakan-rakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...