Khamis, 25 April 2013

Blogger Dr Novandri dan rakannya kemalangan di lebuhraya dekat Slim River



Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Bukit Gelugor, Dr. Novandri Hasan Basri, 45, terbabit dalam kemalangan di Kilometer 381.2 Lebuh Raya Utara Selatan dekat Slim River awal pagi tadi.

Beliau yang terkenal dengan blog Dr. MiM dan seorang rakannya, Azlan Ali, 36, mengalami kecederaan dan sedang dirawat di Hospital Slim River.

Menurut jurucakap polis, Ibu Pejabat Polis Daerah Tanjung Malim, kemalangan berlaku kira-kira pukul 6.30 pagi ketika beliau dalam perjalanan dari Pulau Pinang menuju ke arah Selatan.

Terima kasih diucapkan kepada YB Mohd Khushairi bin Abdul Talib, calon BN yang akan bertanding di N.58 Slim yang bergegas melawat Dr Novandri dan rakannya di hospital sebelum beliau dipindahkan ke hospital di Kuala Lumpur.


 






10 ulasan:

  1. padan muka barua ni,tak mampuih lagi,inilah balasan pd org yang suka hina org alim,kalu tak mau insaf lai aku tak tau la,tu baru sikit Allah tujuk, lepai ni hang dok hina lai org alim aku doa semoga allah bagi ujian lagi dasyat semoga hang isaf dan bertaubat,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sangka orang alim boleh tulis ayat macam awak ya. Rasanya yg tulis ayat seperti di atas bukan orang alim, tp orang kaipiaq kaldai akaq

      Padam
    2. Saya mengikuti blog MiM bertahun2. Org 'alim' mana yg anda maksudkan? Nik Aziz dan Hj Hadi - yg pd mulanya setuju penggunaan kalimah Allah tu ke? Ataupun org 'alim' spt Mat Sabu dan Mustapha Ali?. Mungkin definisi anda tentang 'alim' terperangkap dgn politik PAS. Spjg pengamatan saya Dr Novandri tidak pernah mempertikai ulamak spt Dr Haron Din dan barisan mufti dlm dan luar negara. Bahasa dlm blognya tidak lucah dan keterlaluan - tidak seperti bahasa yg anda gunakan. It shows your upbringing...

      Padam
    3. Apa nak dihairankan anon 9.44 cakap gitu...tok2 guru diorang pun doakan perut terburai, KO etc..

      Tok guru kencing berdiri, anak murid yg taksub bukan setakat kencing berlari...siap tadah & mandi lagi ngan air kencingnya.


      Semoga cepat sembuh Dr. MIM & friend.

      Padam
    4. 9.44 tu hatinya dah kering, dah tak boleh beza salah dan benar, apa pun marilah kita sama-sama doakan 9.44 diberi hidayah oleh Allah....amin...

      Padam
    5. Org alim yg 9:44 PTG kata tuh yg gadaikan kalimah Allah pada kafir semata2 krn UNDI dan KUASA....
      org alim yg lebih condong pada donia dari akhirat...
      org alim yg perjuangan hidupnya berlandaskan dendam kesumat dan hdasa dengki sesama Islam....
      org alim yg menolak perpaduan sesama Islam tapi sgp berpelok dgn kafir...
      org alim yg sgp bersekongkol dgn harbi utk mnjatohkn org Islam yg xsehaluan dgn 'org alim'
      Org Alim yg beragama PAS...

      Padam
  2. semoga dr. dan rakan sembuh segera

    BalasPadam
  3. kpd Tanpa Nama25 April 2013 9:44 PTG,

    mudah2an hang akan kena dari Allah lagi teruk lagi dari yg dr.nov kena ni i'llah..

    BalasPadam
  4. Didoakan semoga mereka segera semboh, InsyaAllah!

    BalasPadam
  5. saya doakan MIM cepat sembuh....teruskan perjuangan mu

    BalasPadam

'Like' Facebook

Rakan-rakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...